Από Αδάμαντα προς Τριοβάσαλο – Πλάκα – Κατακόμβες (Αρχ. Θέατρο) – Τρυπητή

Η κεντρική στάση λεωφορείου βρίσκεται στην πλατεία του Αδάμαντα. Απέχει 150 μετρα από το λιμάνι της Μήλου .

Υπάρχει σύνδεση από και προς το Αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες . Η στάση απέχει 100 μετρα από τον αερολιμένα .

ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΣ

Ξεκινώντας απ’ το λιμάνι του Αδάμαντα και πριν φτάσουμε στην Πλάκα, τα πρώτα χωριά που συναντάμε είναι ο Τριοβάσαλος και ο Πέρα Τριοβάσαλος. Τα δύο αυτά σχεδόν συνεχόμενα χωριά έχουν δημιουργηθεί σε δύο γειτονικούς λόφους, είναι πυκνοκατοικημένα και κτισμένα αμφιθεατρικά, ενώ παρουσιάζουν αξιόλογη εμπορική κίνηση. Ο «Καρόδρομος» στον Τριοβάσαλος αποτελεί κεντρικό σημείο του νησιού, μιας και εκεί βρίσκονται καταλύματα airbnb, αρκετές τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, καφενεία και εμπορικά καταστήματα.

ΠΛΑΚΑ

Η Πλάκα είναι η κύρια πόλη της Μήλου, Είναι σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, με θέα στον κόλπο της Μήλου. Η Πλάκα έχει έντονο παραδοσιακό χρώμα, με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, στενά πλακόστρωτα σοκάκια και μικρά παραδοσιακά μαγαζιά, καταλύματα  airbnb, εστιατόρια και καφετέριες.Στην Πλάκα βρίσκεται το αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο της Μήλου, επισεις στην κορυφή του Κάστρου μπορείτε να δείτε το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

ΤΡΥΠΗΤΗ

Η Τρυπητή είναι ένας παραδοσιακός καλοδιατηρημένος οικισμός, φυσική συνέχεια της Πλάκας προς τα νότια , κτισμένος αμφιθεατρικά πάνω από τα ερείπια της κλασικής πόλης του Κλήματος. Πριν φτάσετε στην Τρυπητή μπορείτε να επισκεφθείτε της Κατακόμβες και το  Αρχαίο θέατρο. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ σε αυτό το χωριό σώζονται μοναδικοί, γραφικοί ανεμόμυλοι, Στην Τρυπητή μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα στον κόλπο του Αδάμαντα και γαστρονομικά εδέσματα στα μεζεδοπωλεία και εστιατόρια του χωριού, Επίσης υπάρχουν και καταλύματα air-bnb

Print Friendly, PDF & Email

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΣΙΔΕΡΙΑΝΟ ΣΤΟΝ ΧΑΛΑΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9

Θα πραγματοποιηθεί ΕΚΔΡΟΜΗ με πούλμαν στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη στον Χάλακα.

Το  ΣΑΒΒΑΤΟ 24/9 αναχώρηση από Τρυπητή 18:30 και από Αδάμαντα 18:50  και επιστροφή  00:30.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9 αναχώρηση από Τρυπητή 18:30 και από Αδάμαντα 18:50  και επιστροφή  23:30.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 6934224821

*ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ.

MilosBuses